2018. április 19., csütörtök

Túrókrémes zabpalacsinta - cukormentes





Hozzávalók:

150gr zabpehelyliszt*
5gr sütőpor
1 nagy ek (5gr) bambuszrost
3 egész tojás
50gr tejföl
360gr hideg víz
50gr olaj
1 csipet só

Túrókrém:
250gr túró
1 nagy ek tejföl
2-3tk dia negyadannyi édesítő (vagy 8-12tk cukornak megfelelő édesítő)
reszelt citromhéj

A tojásokat a csipet sóval habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt,  majd a sütőporral és a bambuszrosttal elkevert lisztet.  Csomómentesre keverjük,  a vízzel felhúzzuk, végül hozzákeverjük az olajat.
Nagyjából 20 percre félretesszük míg a zabpehelyliszt magába szívja a vizet, besűrűsödik.
Ezalatt elkészítem a túrókrémet, egyszerűen csak összekeverem a hozzávalókat.

A palacsintasütőt felforrósítjuk - pár csepp olajat teszek minden palacsinta alá de ez akár el is hagyható -, egyforma adagolással kisütjük a zabpalikat, majd betöltjük.
Én ezúttal túrókrémmel töltöttem,  a túrókrém a mi diétánkban ebben a mennyiségben nem számolós.
Tiszta lassú ch, reggelire is ehető.
10db 10ch tartalmú palacsinta lett ebből az adagból, a vastagabb fajtából, nem az átlátszó strandos féle verzió ;)

* Zabpehelylisztet használjunk, ne zablisztet; mert az általában keserű.

Nikk