Sütés-főzés inzulinrezisztencia és PCOS harcosoknak, egészségtudatosan élőknek.
2018. április 19., csütörtök
Túrókrémes zabpalacsinta - cukormentes
Hozzávalók:
150gr zabpehelyliszt*
5gr sütőpor
1 nagy ek (5gr) bambuszrost
3 egész tojás
50gr tejföl
360gr hideg víz
50gr olaj
1 csipet só
Túrókrém:
250gr túró
1 nagy ek tejföl
2-3tk dia negyadannyi édesítő (vagy 8-12tk cukornak megfelelő édesítő)
reszelt citromhéj
A tojásokat a csipet sóval habosra verjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a sütőporral és a bambuszrosttal elkevert lisztet. Csomómentesre keverjük, a vízzel felhúzzuk, végül hozzákeverjük az olajat.
Nagyjából 20 percre félretesszük míg a zabpehelyliszt magába szívja a vizet, besűrűsödik.
Ezalatt elkészítem a túrókrémet, egyszerűen csak összekeverem a hozzávalókat.
A palacsintasütőt felforrósítjuk - pár csepp olajat teszek minden palacsinta alá de ez akár el is hagyható -, egyforma adagolással kisütjük a zabpalikat, majd betöltjük.
Én ezúttal túrókrémmel töltöttem, a túrókrém a mi diétánkban ebben a mennyiségben nem számolós.
Tiszta lassú ch, reggelire is ehető.
10db 10ch tartalmú palacsinta lett ebből az adagból, a vastagabb fajtából, nem az átlátszó strandos féle verzió ;)
* Zabpehelylisztet használjunk, ne zablisztet; mert az általában keserű.
Nikk
Címkék:
IR,
kisétkezés,
Nikk,
palacsinta,
PCOS,
pcosfighter,
reggeli,
túrókrém,
zabpehely