2018. április 1., vasárnap

Teljes kiőrlésű piskótatekercs avagy a tökéletesen nem tökéletes házi verzió


Ez a klasszikus piskótatekercs közel sem tökéletes,  mivel a bolti 0,01mm-es lekvárcsíknál több van benne, 0,5cm házi lekvár , a másodikban  plusz 0,5-1cm tejszínhab :)
100% teljes kiőrlésű lisztből készült, cukor nélkül, állagra mégis pihepuha, bő fél óra alatt elkészül hála a tojásnak és a és Era barátnőmnek, akitől megörököltem a robotgépét :)






Hozzávalók:
60gr teljes kiőrlésű búzaliszt
6db egész tojás
1,5ek diawell negyedannyi édesítő (vagy 6ek cukornak megfelelő más édesítő)
1kk sütőpor

habtejszín vagy cukormentes hulala
lekvár

Előmelegítem a sütőt 180fokra, egy gáztepsibe szilikonos sütőpapírt terítek, a sütőport elkeverem a liszttel.

-A 6 egész tojást a robotgépbe ütöm, nem kell szétválasztani, így is ultrakönnyű, habos lesz, évek óta így készítem, egy tállal kevesebb ;)
-4 percig pörög -forog a robotgép legmagasabb fokozatán, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, szinte hihetetlen módon.
-Beleadagolom az édesítőt, majd kanalanként a lisztet, ekkor más csak a legalacsonyabb fokozaton keverem, csak ameddig egynemű lesz, nem törik össze, nem kell aggódni. :)
rásimítom a sütőpapíros tepsire és mehet is a sütőbe, kb 10 perc és készen van.
-Ezalatt felverem a tejszínt vagy a  hulalát ezt mindenki maga dönti el,  a tejszínhez érdemes habfixálót tenni ha nem fogy el rövid időn belül a süti.
-Pár percig hagyom hűlni, majd a papírt leválasztva feltekerem, alá vizes ruhát terítek, ez segít hogy könnyebben elváljon a sütőpapírtól.
-Feltekerve hagyom picit pihizni majd megkenem lekvárral és/vagy a tejszínhabbal és készen is vagyunk :)



Nem, nem lesznek tökéletesen rajzolt szeletek, mivel nem sajnáltam a tölteléket:)
Jó sütést!