..avagy ha a méret a lényeg :)
A tejfölös bagett receptjén felbuzdulva ezúttal bucikat készítettem, több tejföl került bele, illetve bambuszrost, ezáltal szép nagy bucik lettek :)
Hozzávalók:
(10dbx 30ch )
350gr tk búzaliszt
100gr sima búzaliszt
50r sikér
25gr friss élesztő
150gr zsíros tejföl
300gr víz*
3ek olaj
2ek bambuszrost
2tk só
A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztok, nagyjából 50-60 percet hagyom kelni, fedeles tálban.
Mérlegre dobtam, súly alapján 10 részre osztottam, 10 perc múlva formáztam, majd 30 percig pihent a sütőpapíros tepsin egy másik darab sütőpapírral letakarva. Vízzel jól megfújtam a bucikat, megszórtam sajttal ill. fekete szezámmal, de persze bármi kerülhet rá.
180 fokra előmelegített sütőben 22 perc alatt sült készre.
* A folyadék mennyisége mindíg függ a liszt minőségétől, kezdjük kevesebbel, majd ha szükséges pótoljuk hogy lágy de nem ragadós, sima selymes felületű tésztát kapjunk.
Szép nagy bucik lettek, a fotón egy evőkanál társaságában látható.
A bambuszrost térfogatnövelő hatása úgy látszik jól működik:)
Érdemes beszerezni, a legtöbb bioboltban kapható. ch mentes, 100% természetes rostanyag.
Nikk