Sütés-főzés inzulinrezisztencia és PCOS harcosoknak, egészségtudatosan élőknek.
2016. január 27., szerda
Sajtos és sós perec - teljes kiőrlésű
Ki ne szeretné a perecet?
Ropogós sajtkéreggel vagy a klasszikus sós verzióban.
Sós és sajtos egyaránt készült, lehet választani :)
Hozzávalók:
280gr teljes kiőrlésű búzaliszt
110gr finomliszt
50gr búzasikér
20gr friss élesztő
35gr vaj
35gr olaj
155gr víz
125gr tej
1 tk só
1 púpos tk négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
Tetejére:
1 felvert tojás
sómassza /reszelt sajt
Sómasszához:
1,5 ek finomliszt
1 ek só
6 ek víz
~ Sima, fényes felületű tésztát dagasztok a kenyérsütő dagasztóprogramjával, majd fedeles tálban kelesztem egy órát.
~ A tésztát átgyúrom, mérlegre dobom, 13 egyenlő részre vágom, így 20ch lesz egy darabban.
~ 15 percet hagyom pihenni. Rudakat sodrok, perecet formázok , sütőpapíros tepsire teszem, tojással megkenem. (nem kell alálisztezni a sodráshoz)
~ 20 perc múlva a sajtosnak szánt pereceket megszórjuk a reszelt sajttal, a sósra tervezetteket nem bántjuk, 200-220 fokos , előmelegített sütőbe toljuk, majd elkészítjük a sómasszát.
~ Csomómentesre a sót, lisztet, vizet, a sütési idő letelte előtt 3-4 perccel kivesszük a tepsit, meglocsoljuk a perceket, visszatoljuk. 16-18 perc alatt sül készre.
Finom, puha, vajas tészta, másnap is élvezhető, jól fagyasztható.
Nikk
Címkék:
20ch,
búzasikér,
IR,
kisétkezés,
Nikk,
rágcsa,
sós,
teljes kiőrlésű,
vacsora