Mikor jutott volna eszembe a zabpehely bármire, nemhogy erre anno, mikor a krumpli-rizs-tészta-kenyér magyarnégyes volt az étkezésünk egyszerű vonala? soha
Zablepény.
Örök kedvenc, ez egy cukkinis verzió.
Hozzávalók:
(2 adag, 2x30ch)
4-5db tojás
100gr aprószemű zabpehely
kb. 50ml víz
200gr cukkini
só, bors, zöldfűszerek
A tojásokat felverem, fűszerezem, hozzáöntöm a kimért zabpelyhet és némi vizet, 10 perc múlva a reszelt cukkinit és a fűszereket.
Serpenyőben sütöm, a megfordítás trükkös, mert széteshet, de kicsúsztatom egy tányérra sült felével és úgy zuttyantom vissza. a végén fetát tettem rá.
Sok sok éve https://fittkonyha.com/zablepeny/ oldalán láttam először, örök hála érte.
Jó sütést!
Nikk