2016. április 1., péntek

Teljes kiőrlésű duci buci sajttal, fekete szezámmal


..avagy ha a méret a lényeg :)


A tejfölös bagett receptjén felbuzdulva ezúttal bucikat készítettem, több tejföl került bele, illetve bambuszrost, ezáltal szép nagy bucik lettek :)





Hozzávalók:  
(10dbx 30ch )                                                                

350gr tk búzaliszt                            
100gr sima búzaliszt
50r sikér
25gr friss élesztő
150gr zsíros tejföl
300gr víz*
3ek olaj
2ek bambuszrost
2tk só


A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztok, nagyjából 50-60 percet hagyom kelni, fedeles tálban.
Mérlegre dobtam, súly alapján 10 részre osztottam, 10 perc múlva formáztam, majd 30 percig pihent a sütőpapíros tepsin egy másik darab sütőpapírral letakarva. Vízzel jól megfújtam a bucikat, megszórtam sajttal ill. fekete szezámmal, de persze bármi kerülhet rá.
180 fokra előmelegített sütőben 22 perc alatt sült készre.

* A folyadék mennyisége mindíg függ a liszt minőségétől, kezdjük kevesebbel, majd ha szükséges pótoljuk hogy lágy de nem ragadós, sima selymes felületű tésztát kapjunk.



Szép nagy bucik lettek, a fotón egy evőkanál társaságában látható.
A bambuszrost térfogatnövelő hatása úgy látszik jól működik:)

Érdemes beszerezni,  a legtöbb bioboltban kapható. ch mentes, 100% természetes rostanyag.













Nikk